Partner serwisu

2/2021

Od redakcji

Pandemia – katalizator zmian – nowe otwarcie?
Paweł Błażewicz
8
Różne browary – jedna pandemia
Liliana Kaniuch
12
Otwórz się na kraft
Wywiad z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
16

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

Systemy wizyjnej kontroli jakości
Damian Żabicki
18
Transport międzyoperacyjny oraz systemy przepływu surowców i produktów
Marian Panasiewicz
22
Poprawa efektywności w browarze
Patryk Gawron
30
Nowoczesne UR pod czujnym okiem firm
Liliana Kaniuch
36
Recepta na UR
Wywiad z Łukaszem Łąckim, kierownikiem wsparcia technicznego PepsiCo
40
System optymalizacji energii elektrycznej
Marcin Habrych, Marek Tutak
42
Cel: efektywność energetyczna
Beata Owczarek
48
Układy przyjęcia mleka oraz śmietanki
Łukasz Wołoszyn
50
Różne wymagania – adaptacyjna produkcja
Franz Rossmann
52

Bezpieczny produkt spożywczy

Znane i nowe zagrożenia bezpieczeństwa żywności
Bartosz Kruszewski
56
Bezpieczeństwo żywności w pandemii
Marta Stachnik
60
Odświeżanie opakowania - co musisz wiedzieć, zanim zaczniesz?
Antoni Łuchniak
65

Gospodarka odpadami

Zielone fabryki
Agnieszka Nawirska-Olszańska
68
Oko w oko z ekokonsumentem
Małgorzata Zawilska-Rospędek
74

Zarządzanie

Wpływ pandemii na zarządzanie firmą w przyszłości
Piotr Potejko
78

Historia

Jagiellońskie anegdoty piwne
Maria Falińska
84

Technologie

Produkty do wymienników ciepła i sprężarek chłodniczych
Klüber Lubrication
88
Czujniki, które się uczą = przemyślana konserwacja
Mettler Toledo
89
Niskie procenty
Mateusz Jackowski
90
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ