Partner serwisu

2/2022

Od redakcji

Browar na własnych zasadach
Rozmowa z Piotrem Piekarskim
8
Konsumenci pokochali twarogi Mlekpolu
Rozmowa z Marcinem Radomskim
12
Pokemonizacja kraftu
Rozmowa z Tomaszem Michalskim
16
Zdrowie mamy w nazwie
Rozmowa z Marcinem Bugalskim, Pawłem Sudnikiem, Łukaszem Czechem, Januszem Stelmaszczukiem
21
Wyższy poziom wtajemniczenia
Rozmowa z Pawłem Bernatkiem
26

TEMAT NUMERU: Bezpieczny produkt

Nowoczesne technologie w przetwórstwie i analizie żywności
Bartosz Kruszewski
30
Kultura bezpieczeństwa żywności. Dlaczego, co i jak?
Małgorzata Z. Wiśniewska
36
Detronizując mleko
Marta Stachnik
41
Produkt źle oznakowany - produktem niebezpiecznym?
Joanna Rembecka
46
Ataksantyna i jej potencjał w projektowaniu żywności funkcjonalnej
Barbara Stachowiak
52
Jakość bez kompromisów. Zaangażowanie operatorów w kontrolę procesu i jakość produktu
Patryk Cieślik
58
Planowanie udziału w badaniach biegłości
Marta Tytko
63

Utrzymanie ruchu

Smart Factory w przemyśle spożywczym
Damian Żabicki
68
Wzorcowanie urządzeń pomiarowych na spożywczych liniach produkcyjnych
Patryk Żarkowski
71

Produkcja kraftowa

Drożdże - bohaterowie fermentacji alkoholowej
Mateusz Jackowski
74
Od ziarna do tabliczki. O procesie produkcji czekolady
Krzysztof Stypułkowski
78

Ochrona środowiska

Zastosowanie technik membranowych do oczyszczania ścieków pochodzących z mleczarni
Magdalena Lech
82

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
86
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ