Partner serwisu

3/2021

Od redakcji

Branża spożywcza. Stabilizacja, ale i kilka ryzyk
Food Research Intitute
8
Balans w Maspeksie
Wywiad z Robertem Wawro, dyrektorem operacyjnym Grupy Maspex
14
Napoje alkoholowe pod lupą. Komu zaszkodziła pandemia?
NielsenIQ
18

TEMAT NUMERU: Branża piwowarska w Polsce

Dlaczego, po co… – czyli dziecięce pytanie na dorosłe tematy
Paweł Błażewicz
20
Dostosowanie składu wody do piwa w stylu IPA
Aleksander Poreda, Olga Hrabia, Kamil Domański, Jakub Ciaćma
22
Dzieje się w Brzesku
Wywiad z Michałem Napieraczem, dyrektorem browaru Okocim w Brzesku
27
Woda w produkcji piwa
Mateusz Jackowski
30

Woda i ścieki

Ultrafiltracja - koło ratunkowe dla wymagających ścieków
Radosław Żyłka
36
Nowoczesna oczyszczalnia ścieków przemysłu mleczarskiego
Katarzyna Umiejewska, Karolina Dąbrowska
42
Instalacja biogazu w oczyszczalni ścieków
Michał Turlej
48
Pobieranie próbek wody do badań mikrobiologicznych
Marta Tytko
52

Utrzymanie ruchu

Technologia track b&r
Carola Schwankner
56
Cyfrowa predykcja awarii
Radosław Kosiński
59
Jak odzyskać kilkadziesiąt godzin w miesiącu?
Kamil Radom
62
Smart factory w przemyśle spożywczym
Damian Żabicki
66
Rozszerzona funkcjonalność urządzeń procesowych
B&P Engineering
70

Bezpieczny produkt

Jak ugryźć dodatki do żywności?
Bartosz Kruszewski
72

Prawo

Czy branżę czeka kosztowna rewolucja?
Mikołaj Maśliński
76

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
82
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ