Partner serwisu

3/2022

Od redakcji

Co to znaczy dobre piwo?
Rozmowa z Krzysztofem Pankiem, prezesem w Browarze Fortuna
8
Największy z najmniejszych
Rozmowa z Dawidem Bąkiem, piwowarem i kierownikiem w Browarze Warszawskim
14
Piwne mosty
Rozmowa z Michałem Żankowski, głównym piwowarem i technologiem w Browarze Stu Mostów
18
Różnorodność w regionalnym wydaniu
Rozmowa z Błażejem Szmekiem, dyrektorem marketingu w Browarze Witnica
22
Piwne prawdy, piwne mity
Paweł Błażewicz
26
Bakterie fermentacji mlekowej w produkcji piwa
Mateusz Jackowski, Aleksandra Modzelewska
34
Znakowanie piwa
Joanna Rembecka
38
Antyoksydanty w piwie
Barbara Stachowiak
46

Bezpieczny produkt spożywczy

Jakość 24/7
Patryk Cieślik
56
Audyt wewnętrzny
Marta Tytko
62
Szkodniki w zakładzie produkcyjnym – ochrona i zwalczanie
Bartosz Kruszewski
66

Utrzymanie ruchu

Wykorzystanie wskaźników KPI
Mariusz Piechowski
72
5 wyzwań przy wdrażaniu lean management
Kamil Radom
78
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu
Łukasz Wołoszyn
80
BCM – czujnik, który wykrywa anomalie
Paweł Juras
84

Ochrona środowiska

Cenne odpady w przemyśle winiarskim
Agnieszka Nawirska-Olszańska
86

Prawo

Sądy po stronie browarów
Dawid Siedlecki
90
Własność intelektualna a żywność
Karolina Pruchniewicz
94

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
98
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ