Partner serwisu

3/2024

Od redakcji

Browarnictwo

Budujemy kulturę różnorodności
rozmowa z Aleksandrą Czyżewską
8
Inwestycja w szczęście. Dobrostan pracowników a wyniki finansowe
Małgorzata Majewska
13

TEMAT NUMERU: Browarnictwo

Wyzwania największego z browarów
rozmowa z Piotrem Walickim
16
Piwo grodziskie dostępne dla wszystkich!
Marcin Ostajewski
18
Kompaktowe stanowisko INNOKEG X do napełniania i mycia kegów
KHS Polska Sp. z o. o.
22
Przerwa ferulowa w procesie zacierania
Aleksandra Modzelewska, Maciej Grabowski, Mateusz Jackowski
24
Nowy start Browaru Tarnobrzeg
rozmowa z Dominikiem Potokiem
31
Piwny dzień świstaka
Paweł Błażewicz
34
Nowe trendy kontra stare przepisy. Kiedy prawo zacznie nadążać za trendem NoLo?
Dawid Siedlecki
39
Sprzedaż piwa może być wyższa. Największym problemem nie jest wzrost kosztów
Tomasz Brycki
42
Piwo, które ratuje chleb
rozmowa z Maciejem Opyrchałem
46
Ekstrakty CO2 z chmielu. Czym są i jak powstają?
Mariusz Nowak, Aleksandra Modzelewska, Mateusz Jackowski
50

Bezpieczny produkt spożywczy

Niekonwencjonalne surowce przemysłu owocowo-warzywnego
Natalia Polak
56
HACCP. Pierwszy krok w kierunku bezpieczeństwa żywności
Marek Kowalczyk
62

Utrzymanie ruchu

Mózg nowoczesnej linii produkcyjnej. Programmable Logic Controller
Leszek Jaszczak
67
Budowa organizacji bazującej na danych
rozmowa z Jackiem Wyrzykiewiczem
72
Optymalizacja produkcji spożywczej dzięki nowoczesnym strategiom utrzymania ruchu
Damian Żabicki
76

Zrównoważony rozwój

Niepewne czasy, pewne zmiany. Adaptacja branży spożywczej do globalnych wyzwań
Briony Mansell-Lewis
80

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
82
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ