Partner serwisu

4/2020

Od redakcji

Rozwój w stylu MMA
Rozmowa z Jakubem Gromkiem, prezesem zarządu Mazurskiej Manufaktury Alkoholi
8
Przepis na firmę
Rozmowa z Tomaszem Łączyńskim, prezesem ZM Pekpol Ostrołęka
10

Bezpieczny produkt

Choroby z żywności
Marta Stachnik
12
Bezpieczeństwo żywności w kontekście jakości handlowej dotyczącej znakowania
Sylwia Ciągło-Androsiuk
20
Co konsument wie o nietermicznym utrwalaniu żywności?
Bartosz Kruszewski
26
Co zmieniła covidowa rzeczywistość?
Marcin Piwowarczyk
32
Ocena sensoryczna produktów spożywczych
Małgorzata Kluczyńska
36
Bezpieczny personel – bezpieczny produkt?
Małgorzata Gryczewska
42

Utrzymanie ruchu

Jak wdrożyć zmianę w branży spożywczej?
Kamil Radom
48
Dobór maszyn i urządzeń w linii technologicznej przetwórstwa spożywczego
Marian K. Panasiewicz
52
Specjalne środki smarowe
Klüber Lubrication
58

Woda i ścieki

Dekalog operatora
Radosław Żyłka
60

Prawo

Ekologiczny charakter opakowania
Joanna Olszak
66
Deklaracja pochodzenia a zafałszowanie żywności
Izabela Tańska
70

Gospodarka odpadami

Straty i marnotrawstwo w przemyśle owocowo - warzywnym
Agnieszka Nawirska-Olszańska, Kamil Nawirski
76
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ