Partner serwisu

4/2022

Od redakcji

W nowoczesnym świecie produkcji czekolady
Rozmowa z przedstawicielami fabryki E.Wedel
8
Tradycyjne rzemiosło
Liliana Mamczur
14
Piwo ekologiczne w Polsce okiem inspektora
Joanna Rembecka
18
Pierwszy raz za miastem
Rozmowa z Tomaszem Bryckim, prezesem Browaru Za Miastem
24

Prawo

Legislacyjna batalia o opakowania
Mikołaj Maśliński
28
Reklama alkoholu w internecie
Dawid Siedlecki
34

Temat numeru: Ochrona środowiska

Woda jako nośnik energii
Radosław Żyłka
36
Usuwanie azotu z odcieków w procesie deamonifikacji
Krzysztof Barbusiński
42
Doświadczenia z modernizacji i rozbudowy oczyszczalni ścieków dla OSM w Sierpcu
Dariusz Kilanowski, Katarzyna Umiejewska
47
Zrównoważony rozwój a zysk
Marcel Koks
52
Strategie gospodarki cyrkularnej
Dorota Kręgiel
55
Technologia biorol
Bożena Chmielina
58
Zastosowanie odpadów owocowo-warzywnych
Bartosz Kruszewski
60

Utrzymanie ruchu

Jakość od operatora do dyrektora
Patryk Cieślik
65
Robotyzacja w przemyśle mięsnym
Jacek Caban
69
Komunikacja bezprzewodowa w przemyśle spożywczym
Damian Żabicki
73

Bezpieczny produkt

Potwierdzanie ważności wyników
Marta Tytko
76
Trybologiczne pomiary żywności
Marta Stachnik
80
Techniki analityczne pozwalające na zapewnienie bezpieczeństwa produktów spożywczych
Piotr Kwiatkowski
85

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
94
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ