Partner serwisu

4/2023

Od redakcji

Gospodarka obiegu zamkniętego

Optymalizacje energetyczne w przemyśle spożywczym współfinansowane z białych certyfikatów
Radosław Żyłka
8
Nowe życie odpadów owocowo-warzywnych
Marta Stachnik
14
Usuwanie azotanów(V) ze ścieków przemysłowych
Krzysztof Barbusiński, Maciej Żołnierczyk
20
12. cel zrównoważonego rozwoju - odpowiedzialna produkcja i konsumpcja
Dorota Kręgiel
26
Doświadczenia z rozruchu oczyszczalni ścieków dla OSM w Sierpcu
Katarzyna Umiejewska, Dariusz Kilanowski
30
Optimum opakowaniowe to więcej niż projektowanie dla recyklingu
Karolina Wiszumirska, Patrycja Wojciechowska
36
Woda a energetyka w obliczu wyzwań i polityk
Arkadiusz Kamiński
40
Gospodarka obiegu zamkniętego w przemyśle rolno-spożywczym
Anita Bednarek
48

Bezpieczny Produkt Spożywczy

Jakość roślinnych analogów nabiału i mięsa
Bartosz Kruszewski
54
Akryloamid w żywności - wymogi, wytyczne i przyszłe zmiany w prawie
Joanna Olszak
60
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do konkurencji?
Antoni Łuchniak
64

Utrzymanie ruchu

Poprawa lead time’u dostaw części zamiennych i oprzyrządowania dzięki technologiom druku 3D
Damian Żabicki
68
Ewolucja utrzymania ruchu w branży spożywczej
Ryszard Nowicki
75
Odpowiedzialność za cyberbezpieczeństwo w sektorze branży spożywczej - co muszą wiedzieć przedsiębiorcy?
Agnieszka Kornacka
86

Browarnictwo

Wysłodziny browarnicze i ich potencjalne wykorzystanie
Mateusz Jackowski
89
Pochodzenie i znaczenie jęczmienia kapturkowego czarnego
Małgorzata Szczepanek
92

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
94
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ