Partner serwisu
10 sierpnia 2015

Mistrzyni cukiernictwa z wizytą w Water&Wine - koncepcie restauracyjnym Cisowianki

Kategoria: Przetwórstwo i napoje

Alejandra Rivas, mistrzyni cukiernictwa, właścicielka innowacyjnej lodziarni Rocambolesc, związana z najlepszą restauracją świata Celler de Can Roca*** odwiedziła Polskę na zaproszenie projektu POLSKA Taste. 

Mistrzyni cukiernictwa z wizytą w Water&Wine - koncepcie restauracyjnym Cisowianki

Pracowała u największych – Enrique Olvery (restauracja Pujol to numer 16. W rankingu najlepszych restauracji świata), Martina Berasategui, braci Roca. Pochodzi z Meksyku, mieszka i pracuje w Gironie, w Hiszpanii.

 

Alejandra, poszukując nowych smaków, w czasie swojego pobytu w Polsce, odwiedziła również koncept restauracyjny Cisowianki Water&Wine. Pod okiem szefa konceptu Marka Flisińskiego degustowała smaki regionalnych produktów wzbogacone delikatnie musującą wodą Perlage. Szczególnie przypadł jej do gustu sorbet ze szczawiu i werbeny cytrynowej.

 

POLSKA Taste (polskataste.com) to projekt promujący polską kuchnię na świecie w sposób wyjątkowy poprzez zapraszanie najlepszych szefów kuchni i autorytety z branży gastronomicznej do Polski, gdzie goście mogą poznać prawdziwe polskie smaki.

 

Źródło, fot. Polskie Zdroje

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ