Cydr Lubelski wśród najlepszych smaków Lubelszczyzny
Cydr Lubelski znalazł się w gronie najlepszych produktów spożywczych nominowanych w plebiscycie „Lubelskie ze smakiem”. Zwycięzcę wybiorą czytelnicy „Dziennika Wschodniego”.
„Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie, co posiadacie - ta słynna maksyma co prawda z biegiem czasu coraz bardziej traci na znaczeniu, bo klienci po okresie zachłyśnięcia się produktami tanimi, ale nie zawsze wysokiej jakości, powracają do lokalnych, dobrze im znanych marek, ale warto cały czas przypominać, że nie ma nic lepszego jak dobra żywność pochodząca od lokalnych, sprawdzonych producentów” - piszą dziennikarze „Dziennika Wschodniego”.
Nominowane są produkty spożywcze, które ze względu na swą unikatowość i jakość są kulinarną wizytówką regionu.
- Robiąc zakupy zauważyłem, że coraz częściej mając wybór między podobnymi produktami, to wybieram te nasze, lubelskie, nawet jeżeli są nieco droższe. To nie tylko kwestia smaku, ale także świadomości, że wkładając do koszyka masło produkowane przez którąś z lubelskich mleczarni, jednocześnie dajemy pracę osobom z naszego województwa i powodujemy, że podatki zostają w naszym regionie. A poza tym po prostu lubię wiedzieć, co jem i co je moja rodzina - mówi Krzysztof Wiejak, redaktor naczelny „Dziennika Wschodniego”.
Głosowanie potrwa do 11 grudnia.
Źródło, fot. Ambra SA