Partner serwisu
02 lutego 2016

Z wizytą w OSM Grodzisk Mazowiecki: Bali się, że nie dopilnują procesu

Kategoria: Fotoreportaże

– Od niedawana wykorzystujemy nową, automatyczną linię do produkcji mozzarelli. Starsi pracownicy mieli obawy, że na nowych urządzeniach sobie nie poradzą. Wcześniej widzieli, co się dzieje na każdym etapie produkcji. Kiedy jednak cały proces został „ukryty”, wydawało im się, że go należycie nie dopilnują. Ostatecznie doskonale sobie radzą w nowych warunkach – mówi Tadeusz Proczek, prezes zarządu OSM w Grodzisku Mazowieckim.

Z wizytą w OSM Grodzisk Mazowiecki: Bali się, że nie dopilnują procesu

– W OSM w Grodzisku Mazowieckim jest dosyć wysoka dynamika produkcji mleka. Za zeszły rok wynosiła ona prawie 9%, natomiast w tym roku jest dużo niższa, ale i tak to ponad 4%. Wcześniej, przed inwestycjami i zwiększeniem mocy produkcyjnych, niecałe mleko, które Spółdzielnia skupowała, było zagospodarowane. Część musiała być odsprzedana. Teraz nie ma tego typu problemów – podkreśla Tadeusz Proczek, prezes zarządu OSM w Grodzisku Mazowieckim.

Zobacz więcej zdjęć z opisami

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ