Partner serwisu
11 września 2017

Produkty QAFP na Europejskim Festiwalu Smaku

Kategoria: Aktualności

Europejski Festiwal Smaku w Lublinie to impreza podczas której wystawcy i producenci wędlin, serów, konfitur, miodów i nalewek z całej Lubelszczyzny prezentują swoje lokalne wyroby obok przysmaków z całej Europy. Będzie także stoisko degustacyjne pod hasłem "Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku".

Produkty QAFP na Europejskim Festiwalu Smaku

Serwowane na nim będą potrawy oparte na wędlinach certyfikowanych w systemie QAFP - kiełbasie podwawelskiej ekstra, kiełbasie żywieckiej, kiełbasie krakowskiej suchej. Ich smak gwarantowany jest sposobem wytwarzania zgodnie z tradycyjną recepturą i wymaganiami Systemu QAFP.

QAFP to krajowy System Gwarantowanej Jakości Żywności, który w oparciu o niezależną certyfikacje zapewnia produkcję wysokiej jakości surowca wieprzowego i wędlin. System obejmuje wszystkiego ogniwa łańcuch produkcyjnego, począwszy od hodowli, żywienia zwierząt i warunku ich chowu, poprzez ubój, przetwórstwo, pakowanie, a na magazynowaniu i sprzedaży kończąc. Jakość wędlin ze znakiem QAFP powstaje dzięki dbałości o szczegóły określone w wymaganiach Systemu oraz wykorzystywanie sprawdzonego surowca i naturalnych przypraw.

Przepis na kołacz

Specjalnie na Europejski Festiwal Smaku kucharz kampanii stworzył z myślą o degustacji przepisy na kołacz z twarogu z mierzwioną kiełbasą żywiecką, salsą verde i pieczoną pietruszką, stek z selera z prażoną kiełbasą krakowską suchą i salsą chilli z kiszonego ogórka oraz grillowaną kiełbasą podwawelską ekstra, którą osobiście zaserwuje z sałatką z karmelizowanych ziemniaków i sosem z zielonego pieprzu.

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ