Produkty QAFP na Europejskim Festiwalu Smaku
Europejski Festiwal Smaku w Lublinie to impreza podczas której wystawcy i producenci wędlin, serów, konfitur, miodów i nalewek z całej Lubelszczyzny prezentują swoje lokalne wyroby obok przysmaków z całej Europy. Będzie także stoisko degustacyjne pod hasłem "Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku".
![Produkty QAFP na Europejskim Festiwalu Smaku Produkty QAFP na Europejskim Festiwalu Smaku](Resources/ar/50251/50449/1505131791dba554.jpg)
Serwowane na nim będą potrawy oparte na wędlinach certyfikowanych w systemie QAFP - kiełbasie podwawelskiej ekstra, kiełbasie żywieckiej, kiełbasie krakowskiej suchej. Ich smak gwarantowany jest sposobem wytwarzania zgodnie z tradycyjną recepturą i wymaganiami Systemu QAFP.
QAFP to krajowy System Gwarantowanej Jakości Żywności, który w oparciu o niezależną certyfikacje zapewnia produkcję wysokiej jakości surowca wieprzowego i wędlin. System obejmuje wszystkiego ogniwa łańcuch produkcyjnego, począwszy od hodowli, żywienia zwierząt i warunku ich chowu, poprzez ubój, przetwórstwo, pakowanie, a na magazynowaniu i sprzedaży kończąc. Jakość wędlin ze znakiem QAFP powstaje dzięki dbałości o szczegóły określone w wymaganiach Systemu oraz wykorzystywanie sprawdzonego surowca i naturalnych przypraw.
Przepis na kołacz
Specjalnie na Europejski Festiwal Smaku kucharz kampanii stworzył z myślą o degustacji przepisy na kołacz z twarogu z mierzwioną kiełbasą żywiecką, salsą verde i pieczoną pietruszką, stek z selera z prażoną kiełbasą krakowską suchą i salsą chilli z kiszonego ogórka oraz grillowaną kiełbasą podwawelską ekstra, którą osobiście zaserwuje z sałatką z karmelizowanych ziemniaków i sosem z zielonego pieprzu.
Komentarze