Partner serwisu
18 czerwca 2019

Świadomość wpływu diety na nasze zdrowie i samopoczucie nieustannie rośnie

Kategoria: Trendy żywnościowe

Wybieramy te produkty, które dają gwarancję nie tylko doskonałego smaku, ale też są bezpieczne i dostarczają cennych, niezbędnych składników. Propozycją, która spełnia te oczekiwania są nowe soki Victoria Cymes – tłoczone na zimno, utrwalane w unikalnej na polskim rynku technologii HPP (High Pressure Processing). To właśnie dzięki zastosowaniu tej technologii utrwalania, soki tłoczone na zimno zachowują większość wartości odżywczych użytych warzyw i owoców. To znakomite rozwiązanie dla tych, dla których zdrowa dieta to podstawa!

Świadomość wpływu diety na nasze zdrowie i samopoczucie nieustannie rośnie

Zdrowa i wygodna – dieta idealna!

Nie każdy wie, iż słowo „dieta”, wywodzące się z języka greckiego, miało znaczenie odmienne niż to rozpowszechnione dzisiaj. „Dieta” początkowo oznaczała po prostu „styl życia”. Daleka była więc od obecnego rozumienia tego słowa, w którym dietę łączy się z licznymi i często nieprzyjemnymi ograniczeniami w codziennym menu.

Nasz sposób myślenia o jedzeniu jednak się zmienia – wracając symbolicznie do pierwotnej definicji diety. Chcemy żyć zdrowo – i jest to nasz wybór. Sięgamy po produkty, które są dla nas najlepsze. Czytamy etykiety. Wiemy, których składników unikać, a które są szczególnie cenne.

Co jeszcze jest ważne? Wygoda! Gdy plan każdego dnia mamy wypełniony po brzegi rozmaitymi aktywnościami, z pomocą przychodzą nam gotowe rozwiązania – świeże i naturalne produkty, po które możemy sięgnąć w dowolnym momencie.

Unikalna technologia

Soki zachowujące większość właściwości użytych warzyw i owoców, bezpośrednio gotowe do spożycia, gdy tylko masz na nie ochotę… Czy to możliwe? Teraz tak! Victoria Cymes - jako pierwszy w Polsce producent soków, wprowadziła technologię utrwalania HPP (z ang. High Pressure Processing).

Dlaczego ta technologia jest tak wyjątkowa?

Dostępne na rynku soki różnią się między sobą sposobem produkcji, utrwalania, a przez to wartościami odżywczymi. Wiele z nich powstaje z koncentratów, czyli soki najpierw są poddawane skoncentrowaniu, a następnie rozcieńczane z wodą i rozlewane w opakowania. Soki NFC (nie z koncentratu) i soki zagęszczone najczęściej podlegają pasteryzacji – która zapewnia bezpieczeństwo produktom, ale skutkuje również pozbawieniem części właściwości odżywczych, zmianą smaku, zapachu i barwy. Oczywiście można wyciskać lub tłoczyć sok samodzielnie – jednak wymaga to i odpowiedniego sprzętu, i czasu.

Victoria Cymes wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, jako pionier wprowadziła na rynek soki utrwalane w technologii HPP. Metoda ta umożliwia utrzymanie cennych składników odżywczych, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa produktu i jego dłuższej trwałości.

Czym jest proces utrwalania w tej technologii?

Jest to innowacyjny proces, który pozwala na wydłużenie terminu przydatności do spożycia soku, nawet do 2 miesięcy. Metoda HPP to nietermiczna obróbka żywności pod bardzo wysokim ciśnieniem (6000 atmosfer). Metoda HPP polega na zadziałaniu wymaganego ciśnienia na butelki z sokiem. Cały proces produkcji soków utrwalanych techniką HPP od przechowywania surowca, po jego tłoczenie, rozlew, utrwalanie pod wysokim ciśnieniem, magazynowanie i dystrybucję zachodzi w kontrolowanej temperaturze chłodniczej. W porównaniu z tradycyjną pasteryzacją technika HPP nie powoduje istotnej utraty składników bioaktywnych zawartych w warzywach i owocach, a jakość sensoryczna utrwalonych w ten sposób produktów jest zbliżona do produktów świeżych.

Świetny smak

Soki, które Victoria Cymes utrwala w technologii HPP, to doskonały smak. Powstają ze starannie wyselekcjonowanych warzyw i owoców cenionych na całym świecie, spośród których tylko te spełniające najwyższe normy trafiają do dalszego etapu produkcji. Victoria Cymes stworzyła trzy wyjątkowe kompozycje smakowe o inspirujących nazwach. #SUKCES – to połączenie soku tłoczonego ze świeżych jabłek z ananasem, truskawką i limonką – soczyste orzeźwienie, które pomoże w realizacji wszystkich celów. #SZCZĘŚCIE – to jabłko z dodatkiem mango oraz marchwi - naturalna słodycz radości i pomarańczowy kolor. #PASJA – zielona energia, która dodaje witalności w każdym momencie dnia – jabłko z dodatkiem ogórka, selera naciowego i naci pietruszki.

Tłoczone na zimno soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP, to najlepszy wybór dla wszystkich, którzy poszukują zdrowych, bezpiecznych, smacznych i wygodnych produktów, wzbogacających codzienną dietę.

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ