Od pomp do systemów napowietrzania ścieków
Jakość produktu końcowego w przemyśle spożywczym, m.in. smak, kolor, zapach zależy w dużej mierze nie tylko od użytych składników i produktów bazowych, ale również od jakości użytej do produkcji wody procesowej.

Zakłady spożywcze, niezależnie od wielkości, potrzebują niezawodnych, energooszczędnych i bezpiecznych dla produktu oraz obsługi rozwiązań na każdym etapie obiegu: pozyskiwania, dezynfekcji, chłodzenia oraz mycia instalacji i opakowań, uzdatniania oraz zarządzania ściekami.
Chociaż wymagania wynikające ze złożoności procesu produkcyjnego poszczególnych firm istotnie się różnią, dzięki innowacyjnym produktom i możliwościom serwisowym, Xylem Water Solutions dostarcza kompletne rozwiązania dla każdego zakładu i wszystko z jednego źródła. Firma zaprezentuje swoje rozwiązania podczas przyszłotygodniowej konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym (12-13 marca, Wisła).
Urządzenia znajdujące się w ofercie firmy Xylem Water Solutions spełniają wymagane przez klientów na całym świecie standardy jakościowe i niezawodnościowe w przemyśle spożywczym, zapewniające czystość i bezpieczeństwo produktu końcowego.
W prezentacji zostaną scharakteryzowane ogólnie oferowane urządzenia, wraz z podaniem przykładowych aplikacji:
- pomp na ujęciach wody, pomp wody ruchowej, wody produktowej marki LOWARA,
- pomp LOWARA w innych instalacjach wspomagających i okołoprocesowych,
- pomp produktowych JABSCO,
- systemów WEDECO opartych na generatorach ozonu i wykonanych w standardzie higienicznym lamp promieniowania UV dla uzdatniania wody, dezynfekcji w procesie butelkowania czy pakowania produktu spożywczego,
- systemów WEDECO opartych na ozonie do mycia warzyw, owoców, ale i sterylizacji produktu końcowego,
systemów napowietrzania ścieków powstających w zakładach spożywczych marki SANITAIRE oraz ich pompowania za pomocą pomp marki FLYGT.
Więcej informacji: www.kierunekspozywczy.pl
Komentarze