Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Efektywność Energetyczna
Polecane artykuły
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Doskonalenie w DNA browaru
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
XXI Jesienne Spotkanie Browarników
Polecane artykuły
Dołącz do elity piwowarów...
Dążenie do zeroemisyjności...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
XVIII Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Program
XI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
Hotel Stok, Wisła
12 - 13 marca 2019
Nawigacja
MENU
RELACJA
AKTUALNOŚCI
PROGRAM
Koszty uczestnictwa
KONTAKT
REGULAMIN
Prezentacje
19 marca 2019
Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym – FILM PODSUMOWUJĄCY
Ponad 230 uczestników przyjechało w dniach 12-13 marca do Wisły na 11. edycję konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym.
Czytaj dalej
>>
21 marca 2019
Browary regionalne w dobrej kondycji
– Browary regionalne w Polsce są dziś w bardzo dobrej kondycji, głównie dzięki bardzo rozsądnej polityce Ministerstwa Finansów, które w ubiegłym roku dostosowało stawkę akcyzy do dopuszczalnych w Unii poziomów, bardzo dla nas korzystnych – mówi Andrzej Olkowski, prezes...
Czytaj dalej
>>
20 marca 2019
Utrzymanie ruchu w browarze w Tychach
O tym, jakie powinno być nowoczesne utrzymanie ruchu, mówi Piotr Noras, szef techniki w Tyskich Browarach Książęcych.
Czytaj dalej
>>
20 marca 2019
Wsparcie dla operatorów maszyn
– System ANDON to tablica, która monitoruje czas pracy maszyn, linii produkcyjnych. To urządzenie wspierające operatorów w tym, co wykonują na co dzień – mówi Paweł Wojakowski, konsultant ds. doskonalenia produkcji w TOMsoft
Czytaj dalej
>>
22 marca 2019
Monitorowanie stanu urządzeń
– Cały czas trwają prace nad dostarczeniem do klienta nowych usług, nowych urządzeń, które mają na celu zwiększenie niezawodności pracy instalacji, zwiększenie efektywności i obniżenie kosztów operacyjnych – zaznacza Marcin Kisielewski, menadżer serwisu technicznego Tetra Pak Sp....
Czytaj dalej
>>
21 marca 2019
Rozwiązania dedykowane dla przemysłu spożywczego
– Jesteśmy producentem uszczelnień technicznych, kompozytów polimerowych, modyfikowanych betonów. To powoduje, że możemy – współpracując z bardzo specyficznym przemysłem spożywczym – zastosować rozwiązania dedykowane pod ten właśnie przemysł – mówi Czesław Walencki, prezes...
Czytaj dalej
>>
Tylko u nas
12 marca 2019
O utrzymaniu ruchu w przemyśle spożywczym w Wiśle [ZOBACZ ZDJĘCIA]
W Wiśle trwa XI Konferencja Naukowo - Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, podczas której wygłoszonych zostanie 30 prezentacji m.in na temat wdrażania nowoczesnych narzędzi i systemów, a także jak uniknąć awarii oraz uzyskać najwyższą jakość i bezpieczeństwo.
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Jak zaoszczędzić na częściach i eksploatacji oraz prostych czynnościach?
Poszukiwanie oszczędności w produkcji poprzez odpowiednie działania w utrzymaniu ruchu było tematem trzeciego panelu prezentacji, który odbył się na początek drugiego dnia konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym.
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Warsztaty o wskaźniku efektywności produkcji
Czy warto stosować wskaźnik OEE w przedsiębiorstwach produkcyjnych? W jaki sposób można go liczyć, aby uzyskać obraz efektywności stanowisk produkcji? Na te pytania odpowiedziały warsztaty Total Productive Maintenance.
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Remonty, czystość i wydajność produkcji w drugim panelu tematycznym
O wydajności w UR, dążeniu do niezawodności produkcji oraz czystości można mówić godzinami. Z tymi zagadnieniami wystąpili na sympozjum „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” specjaliści, prezentując nowoczesne rozwiązania produktowe oraz dobre praktyki, stosowane w...
Czytaj dalej
>>
12 marca 2019
Nowoczesne narzędzia oraz systemy dla zakładów
Referaty, które rozpoczęły konferencję „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym”, skupiły się wokół tematyki wdrażania nowoczesnych narzędzi i systemów. Uczestnicy zobaczyli w bloku wprowadzającym pięć prezentacji specjalistów.
Czytaj dalej
>>
12 marca 2019
Wyższa jakość i bezpieczeństwo w produkcji spożywczej
Unikanie awarii oraz uzyskanie lepszej jakości i wysokiego bezpieczeństwa w zakładach produkcyjnych – referaty na ten temat zostały zaprezentowane podczas pierwszego panelu sympozjum „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” w Wiśle.
Czytaj dalej
>>
Tylko u nas
12 marca 2019
Specjaliści branży spożywczej na konferencji w Wiśle
W Wiśle rozpoczęła się XI Konferencja Naukowo - Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym 2019, skupiająca przedstawicieli branży spożywczej z całego kraju. Przez dwa dni prelegenci będą opowiadać o narzędziach i systemach, które mogą usprawnić działanie...
Czytaj dalej
>>
14 marca 2019
„Utrzymanie ruchu na miarę XXI w.” oraz wycieczka do browaru
Ostatni panel zasugerował uczestnikom Konferencji Naukowo-Technicznej „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” możliwości i pomysły na to, aby utrzymanie ruchu w zakładzie było prowadzone na miarę XXI wieku. Cała konferencja zakończyła się wycieczką do Tyskich Browarów...
Czytaj dalej
>>
22 marca 2019
Stosując drobne usprawnienia, można zaoszczędzić nawet połowę kosztów
– Potencjalni klienci patrząc na korzyści, jakie uzyskaliśmy wcześniej, nie dowierzają i nie rozumieją wielkości marnotrawstw w organizacji pracy i procesach. Dlatego spoglądają często z przymrużeniem oka, ale gdy już przystępujemy do realizacji i pokazujemy te efekty na żywym...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2019
Artur Luszewski: strategiczne podejście do planowania obsługi technicznej może przynieść korzyści długofalowe w zakładach z procesami ciągłymi
– Zacząć należy od zapewnienia podstawowych potrzeb obsługi technicznej i na tym budować strategię operacyjną, której realizacja staje się dzięki temu bardziej realna – mówi Artur Luszewski, mistrz utrzymania ruchu z wieloletnim doświadczeniem w zakładach produkcyjnych.
Czytaj dalej
>>
04 kwietnia 2019
Brak świadomości w odniesieniu do bezpieczeństwa zaplecza maszynowego
– W jednej z firm duża prasa hydrauliczna samoczynnie włączała się kilka razy dziennie i wykonywała niekontrolowany cykl pracy. Bez operatora i kontroli. Na szczęście była to maszyna w porę wyłączona z użytkowania, ale co byłoby, gdyby stało się tak podczas konserwacji lub...
Czytaj dalej
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ