Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Gospodarka wodno-ściekowa
Polecane artykuły
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Doskonalenie w DNA browaru
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
WEBINARIUM BMP: Smak zmian. Browar a nowe trendy
Polecane artykuły
Webinarium: Smak zmian....
PROGRAM
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
XVII Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Program
XI Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
Hotel Stok, Wisła
12 - 13 marca 2019
Nawigacja
MENU
RELACJA
AKTUALNOŚCI
PROGRAM
Koszty uczestnictwa
KONTAKT
REGULAMIN
Prezentacje
19 marca 2019
Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym – FILM PODSUMOWUJĄCY
Ponad 230 uczestników przyjechało w dniach 12-13 marca do Wisły na 11. edycję konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym.
Czytaj dalej
>>
21 marca 2019
Browary regionalne w dobrej kondycji
– Browary regionalne w Polsce są dziś w bardzo dobrej kondycji, głównie dzięki bardzo rozsądnej polityce Ministerstwa Finansów, które w ubiegłym roku dostosowało stawkę akcyzy do dopuszczalnych w Unii poziomów, bardzo dla nas korzystnych – mówi Andrzej Olkowski, prezes...
Czytaj dalej
>>
20 marca 2019
Utrzymanie ruchu w browarze w Tychach
O tym, jakie powinno być nowoczesne utrzymanie ruchu, mówi Piotr Noras, szef techniki w Tyskich Browarach Książęcych.
Czytaj dalej
>>
20 marca 2019
Wsparcie dla operatorów maszyn
– System ANDON to tablica, która monitoruje czas pracy maszyn, linii produkcyjnych. To urządzenie wspierające operatorów w tym, co wykonują na co dzień – mówi Paweł Wojakowski, konsultant ds. doskonalenia produkcji w TOMsoft
Czytaj dalej
>>
22 marca 2019
Monitorowanie stanu urządzeń
– Cały czas trwają prace nad dostarczeniem do klienta nowych usług, nowych urządzeń, które mają na celu zwiększenie niezawodności pracy instalacji, zwiększenie efektywności i obniżenie kosztów operacyjnych – zaznacza Marcin Kisielewski, menadżer serwisu technicznego Tetra Pak Sp....
Czytaj dalej
>>
21 marca 2019
Rozwiązania dedykowane dla przemysłu spożywczego
– Jesteśmy producentem uszczelnień technicznych, kompozytów polimerowych, modyfikowanych betonów. To powoduje, że możemy – współpracując z bardzo specyficznym przemysłem spożywczym – zastosować rozwiązania dedykowane pod ten właśnie przemysł – mówi Czesław Walencki, prezes...
Czytaj dalej
>>
Tylko u nas
12 marca 2019
O utrzymaniu ruchu w przemyśle spożywczym w Wiśle [ZOBACZ ZDJĘCIA]
W Wiśle trwa XI Konferencja Naukowo - Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, podczas której wygłoszonych zostanie 30 prezentacji m.in na temat wdrażania nowoczesnych narzędzi i systemów, a także jak uniknąć awarii oraz uzyskać najwyższą jakość i bezpieczeństwo.
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Jak zaoszczędzić na częściach i eksploatacji oraz prostych czynnościach?
Poszukiwanie oszczędności w produkcji poprzez odpowiednie działania w utrzymaniu ruchu było tematem trzeciego panelu prezentacji, który odbył się na początek drugiego dnia konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym.
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Warsztaty o wskaźniku efektywności produkcji
Czy warto stosować wskaźnik OEE w przedsiębiorstwach produkcyjnych? W jaki sposób można go liczyć, aby uzyskać obraz efektywności stanowisk produkcji? Na te pytania odpowiedziały warsztaty Total Productive Maintenance.
Czytaj dalej
>>
13 marca 2019
Remonty, czystość i wydajność produkcji w drugim panelu tematycznym
O wydajności w UR, dążeniu do niezawodności produkcji oraz czystości można mówić godzinami. Z tymi zagadnieniami wystąpili na sympozjum „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” specjaliści, prezentując nowoczesne rozwiązania produktowe oraz dobre praktyki, stosowane w...
Czytaj dalej
>>
12 marca 2019
Nowoczesne narzędzia oraz systemy dla zakładów
Referaty, które rozpoczęły konferencję „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym”, skupiły się wokół tematyki wdrażania nowoczesnych narzędzi i systemów. Uczestnicy zobaczyli w bloku wprowadzającym pięć prezentacji specjalistów.
Czytaj dalej
>>
12 marca 2019
Wyższa jakość i bezpieczeństwo w produkcji spożywczej
Unikanie awarii oraz uzyskanie lepszej jakości i wysokiego bezpieczeństwa w zakładach produkcyjnych – referaty na ten temat zostały zaprezentowane podczas pierwszego panelu sympozjum „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” w Wiśle.
Czytaj dalej
>>
Tylko u nas
12 marca 2019
Specjaliści branży spożywczej na konferencji w Wiśle
W Wiśle rozpoczęła się XI Konferencja Naukowo - Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym 2019, skupiająca przedstawicieli branży spożywczej z całego kraju. Przez dwa dni prelegenci będą opowiadać o narzędziach i systemach, które mogą usprawnić działanie...
Czytaj dalej
>>
14 marca 2019
„Utrzymanie ruchu na miarę XXI w.” oraz wycieczka do browaru
Ostatni panel zasugerował uczestnikom Konferencji Naukowo-Technicznej „Utrzymanie ruchu w przemyśle spożywczym” możliwości i pomysły na to, aby utrzymanie ruchu w zakładzie było prowadzone na miarę XXI wieku. Cała konferencja zakończyła się wycieczką do Tyskich Browarów...
Czytaj dalej
>>
22 marca 2019
Stosując drobne usprawnienia, można zaoszczędzić nawet połowę kosztów
– Potencjalni klienci patrząc na korzyści, jakie uzyskaliśmy wcześniej, nie dowierzają i nie rozumieją wielkości marnotrawstw w organizacji pracy i procesach. Dlatego spoglądają często z przymrużeniem oka, ale gdy już przystępujemy do realizacji i pokazujemy te efekty na żywym...
Czytaj dalej
>>
26 marca 2019
Artur Luszewski: strategiczne podejście do planowania obsługi technicznej może przynieść korzyści długofalowe w zakładach z procesami ciągłymi
– Zacząć należy od zapewnienia podstawowych potrzeb obsługi technicznej i na tym budować strategię operacyjną, której realizacja staje się dzięki temu bardziej realna – mówi Artur Luszewski, mistrz utrzymania ruchu z wieloletnim doświadczeniem w zakładach produkcyjnych.
Czytaj dalej
>>
04 kwietnia 2019
Brak świadomości w odniesieniu do bezpieczeństwa zaplecza maszynowego
– W jednej z firm duża prasa hydrauliczna samoczynnie włączała się kilka razy dziennie i wykonywała niekontrolowany cykl pracy. Bez operatora i kontroli. Na szczęście była to maszyna w porę wyłączona z użytkowania, ale co byłoby, gdyby stało się tak podczas konserwacji lub...
Czytaj dalej
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ