Partner serwisu

1/2005

Od redakcji

Temat numeru 1/2005

Wiemy, czego chcemy…
wywiad z Pawłem Sudołem, prezesem Kompanii Piwowarskiej SA
5
Dojlidy – wschodząca gwiazda Kompanii Piwowarskiej
opracowanie: Aleksandra Wojnarowska
8
Każda inwestycja to nowe wyzwanie
wywiad z Ludwikiem Majorczykiem, szefem Kronesa
10
Perła Lubelszczyzny
Andrzej Igras
12
Potrafimy dostrzec wspólny cel...
wywiad z Danutą Gut, dyrektorem Biura Zarządu PPPP „Browary Polskie”
14
Wody mineralne na polskim rynku
Tadeusz Wojtaszek
16
Beczka piwa w Raciborzu
Aleksandra Wojnarowska
20

Bezpieczeństwo i higiena produkcji

HACCP w browarze cz.II
Anna Fabisz-Kijowska
23
Kontrola procesu pasteryzacji piwa
Remigiusz Buczek
25
Zakażenia mikrobiologiczne podczas produkcji wina
Sylwia Bonin
26
Beco Protect TS
Begerow Polska
29
Dobra woda – źródło powodzenia
Aleksandra Wojnarowska
30
Bezpieczeństwo wód w opakowaniach
Hanna Świtalska-Flak
32
Substancje dodatkowe i aromaty
Joanna Gajda
34
Pomiary barw produktów spożywczych
Leszek Latacz
37

Technologie

Koncentrat z buraków cukrowych w przemyśle fermentacyjnym
Piotr Dziugan, Jan Grabka, Magdalena Włodarczyk
38

Maszyny i urządzenia

Wyparki i skraplacze w nowym wymiarze
Alfa Laval Polska
40
Chemiczne oczyszczanie skraplaczy natryskowo-wyparnych
Jan Marjanowski, Arkadiusz Nalikowski
44
KHS oferuje nowe rozwiązania browarom
Jarosław Gajda
46
FIT II – ważenie dynamiczne towarów paczkowanych
Michał Paczkowski
49
Wielki sukces z niewielkim hałasem
Sig Simonazzi
50

Systemy informatyczne

Systemy wspomagające zarządzanie utrzymania ruchu
Andrzej Loska
52

Zarządzanie,ekonomia,rynek

Małe i średnie browary w Polsce – rok po akcesji
Andrzej Olkowski
56
Lojalny klient dzięki nowoczesnym technologiom
Tadeusz Klimczyk
57

Ochrona środowiska

Reaktory biologiczne
Bogusław Buczak
60

Opakowania

Śledzenie produktów żywnościowych
Anna Kosmacz-Chodorowska
64
Rozwiązania bazujące na doświadczeniu
Mirosław Hajduk
68
Rozwiązania bazujące na doświadczeniu
Mirosław Hajduk
68
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ