Partner serwisu

2/2011

Od redakcji

Temat numeru 2/2011

Od poduszki do deseru
Magda Rydzy
8
Słodkie targi
Magda Rydzy
10
Pakujemy się?
Magda Rydzy
12

Mleczarstwo

Matematyka w jogurcie
Magda Rydzy
14
Metody pogłębionego utleniania cz. III
dr hab. inż. Krzysztof Barbusiński
15
Maślany biznes
Magda Rydzy
20
Zabezpieczenia żelbetu
Barbara Słomka-Słupik
22

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

W podziemiach browaru
Magda Rydzy
27
Filozofia zapewniania. Czyli jakość Browaru Okocim
Magda Rydzy
29
Nie obrażam się na klienta
Wywiad z Tomaszem Malcem, dyrektorem Browaru Okocim
32
Wzór na utrzymanie ruchu
Wojciech Mączyński
34
Polska wódka pojedzie do Chin?
Wywiad z Leszkiem Wiwałą, prezesem Związku Pracodawców PPS
38
Co szkodzi piwu?
Maciej Chołdrych
40

Przetwórstwo owoców i warzyw

Trendy na rynku soków, nektarów i napojów niegazowanych
Aniela Orłowska, AC Nielsen Polska
42
Ekonomika wyparki wielostopniowej
dr hab. inż. Piotr Cyklis
44
Nowa generacja chłodni składowych
Grzegorz Mizera, Dariusz Butrymowicz
50

Przetwórstwo zbożowe

Ryzyko nie minęło wraz z 2010
Maciej Rapkiewicz
55
Sukces opakowany. Dlaczego puszka?
Sławomir Żurek, PBS Polska
57
VAT-owane ciastka. Ciastkarnie w roli przestępców skarbowych
Wywiad z Małgorzatą Chudzik, prokurentem Dan Cake Polonia
60
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ