Partner serwisu

2/2012

Od redakcji

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

Co ma Polak na talerzu? cz. II
Małgorzata Siewierska
8
Żywność z i bez glutenu
Izabela Szamrej
14

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

Znaleźć złoty środek
Bohdan Szafrański
18
Komputerowe wsparcie produkcji
Andrzej Loska
20
Efektywność utrzymania ruchu
Arkadiusz Burnos
28
W poszukiwaniu oszczędności energii
Roman Kołodziej
32
E-UR Narzędzie do zrównoważonego rozwoju przedsiębiorstw
Małgorzata Jasiulewicz, Mariusz Piechowski
36

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Państwowy monopol
Leszek Wiwała
42
Pierwszy łyk piwa
Maciej Chołdrych
48
Alternatywa w procesie filtracji
Agnieszka Szpikowska
51
Smak ze stuletniej kadzi
Angelika Gajewska
52
Dojrzały, choć zielony
Angelika Gajewska
54

Mleczarstwo

Nie polepszamy doskonałego
Rozmowa z Januszem Frąckowiakiem
56

Dodatki do żywności

Słodycz pilnie poszukiwana
Magdalena Sikora
58
Sposób na trwałość
Lesław Juszczak
64

Zagrożenia w przemyśle spożywczym

Czyste czy brudne? Sprawdzam!
Dorota Kręgiel
70
HACCP… i wszystko pod kontrolą
Agnieszka Nawirska-Olszańska
76
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ