Partner serwisu

5/2011

Od redakcji

Temat numeru 5/2011

Wybierz mnie…!
dr inż. Zbigniew Oczadły
8
W świecie IT…
Michał Kraus
12

Przetwórstwo owocowo-warzywne

Jakość z najwyższej półki
Angelika Gajewska, Przemysław Płonka
16
Kontrola owoców i warzyw
Katarzyna Trojnar
19

Mleczarstwo

Musimy uzbroić się w cierpliwość
Rozmowa z Wiesławem Niedziałkiem
21
Zdrowa krowa … zdrowe mleko
dr Anita Sędłak
23
Mleko pod lupą
Urszula Wieteska
26

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Przyjemność zamknięta w puszce
Agnieszka Kołogrecka
29
Orkisz w butelce
Ewelina Szymeczko
30
Jak podbić rynek?
Rozmowa z Pawłem Kaliną
31
Kto wie … jak powinna smakować „polska wódka”?
Leszek Wiwała
33
Piwo ponad podziałami
Maciej Chołdrych
37
Papst bier
Marek Suliga
40
Akcyza alkoholowa
Teresa Sławińska-Choryło
42

Dodatki do żywności

Co kryje żywność? Zagrożenia mikrobiologiczne środowiskowe i technologiczne w żywności pochodzenia roślinnego cz. II
Lesław Juszczak
44
Prawie jak naturalny…
dr inż. Magdalena Sikora
50

Woda w przemyśle spożywczym

Superwoda. Uzdatnianie wody w przemyśle spożywczym
dr inż. Agnieszka Nawirska-Olszańska
54
Woda w piwie?
Wojciech Mrugalski
60
Co kryje woda?
dr inż. Dorota Kręgiel
62
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ