Partner serwisu

6/2011

Od redakcji

Temat numeru 6/2011

Czas na zmianę etykiet. Nowe przepisy w zakresie znakowania żywności
Karolina Kaszewska-Romańczuk
8

Podsumowanie roku

Koszyk spożywczy w 2011 r.
Kamila Piechocińska
14
Kompania wciąż liderem
Wojciech Mrugalski
16
Grzaniec i inne piwa
Sebastian Tołwiński
18
Sukces regionalnej Łomży
Maciej Ładwiński
20
Nowoczesność i polityka ekologiczna
Marek Skrętny
22
Rok 2011 w Browarze Sulimar
autor
24
Wiele nowych smaków
Dawid Piekarz
26
Coca-Cola dopasowana do zmian
Iwona Jacaszek
28
Rok Frugo
Paulina Włodarska
30
Spada udział polskich soków zagęszczonych
Barbara Groele
32
Wciąż niskie tempo koncentracji przetwórstwa
Marcin Hydzik
34
Wzrost zainteresowania produktami „eko”
Robert Meus
36
Rozpoczęcie prywatyzacji
Marcin Kulicki
38
Kalendarium 2011
Marek Żuliński
40
Podatkowe podsumowanie
Teresa Sławińska-Choryło
44

Maszyny i urządzenia

„Żyrafy” w Mokate
Paweł Krzesak
46

Marketing i zarządzanie

Jak projektować produkt?
Zbigniew Oczadły
48
Przemysł odpowiedzialny
Tomasz Lis
50

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Ziołowe akordy chmielu, czyli o piwoznawczym slangu
Maciej Chołdrych
52
Dwa światy
Rozmowa z Krzysztofem Panek
55

Woda w przemyśle spożywczym

Woda wodzie nierówna
Izabela Szamrej
57

Analizy

Wody smakowe – czy tylko samo zdrowie?
Dorota Kręgiel
64
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ