Ekologiczny ser Kaszkawał BIO BEZ GMO
Ser Kaszkawał to prawdziwy skarb sztuki serowarskiej, który zaspakaja gusta smakoszy serów swoim wyjątkowym smakiem (łagodnym do pikantnego, a nawet ostrego w zależności od stopnia dojrzałości, z lekko słonym posmakiem). To propozycja dla osób ceniących wyjątkowy smak sera, idealna jako ser kanapkowy, świetnie sprawdza się jako przekąska.
Kaszkawał jest wyśmienity do grillowania, a dzięki wyjątkowemu kształtowi doskonale prezentuje się na desce serów – można go porcjować w kształt rozety. Oferowany klasyczny i wędzony.
Ekologiczny ser Kaszkawał BIO BEZ GMO to dodatkowo produkt z Certyfikatem BIO, który jest dowodem na to, że produkt spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej. Restrykcyjne zasady przyznawania tego certyfikatu gwarantują, że oznaczony nim produkt pochodzi z surowca z gospodarstwa ekologicznego, które spełnia określone wymogi – musi m. in. nie używać środków chemicznych, sztucznych nawozów i pasz.
Źródło i fot.: mlekovita.com.pl