Partner serwisu

ANALIZA STANDARDÓW BEZPIECZEŃSTWA W SYSTEMOWYM ZARZADZANIU RYZYKIEM AWARII W PRZEMYSLE SPOŻYWCZYM

Kategoria: Bezpieczny produkt

W wielu zakładach przemysłu spożywczego mamy do czynienia z zagrożeniami mogącymi skutkować awaryjnymi uwolnieniami niebezpiecznych substancji. Skuteczne i efektywne panowanie nad tymi zagrożeniami jest trudnym wyzwaniem dla kierownictwa zakładów, w szczególności tych, które zaliczone są do kategorii dużego i zwiększonego ryzyka. W przypadku tej grupy zakładów obowiązuje systemowe działanie w zakresie bezpieczeństwa procesowego narzucone wymaganiami ustawowymi [1].

 


 

 

Autor: Andrzej Cieślak


Artykuł został opublikowany w nr 1/2008 magazynu "Agro Przemysł"

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ