Partner serwisu
25 maja 2023

Czas na pyszne kombuche. Musujące orzeźwienie z Zakwasowni Rodziny Sadowskich

Kategoria: Aktualności

Kombuche z Zakwasowni Rodziny Sadowskich właśnie zawitały na przyjęcia, bo musujące w kieliszku bąbelki idą w parze z dobrą zabawą. Teraz orzeźwiający toast możesz wznieść o dowolnej porze dnia, celebrując wyjątkowe chwile i ciesząc się smakiem bez kompromisów. Wybierz dowolną owocowo – kwiatową wersję kombuchy, przygotowaną na bazie zielonej lub czarnej herbaty i poczuj szampański klimat lata.

Czas na pyszne kombuche. Musujące orzeźwienie z Zakwasowni Rodziny Sadowskich

Kombucha szturmem zdobywa świat, ale choć moda na nią dopiero się rozkręca, to napój ten znany jest od wieków w Japonii i w Chinach, gdzie nazywany jest „eliksirem życia”. Powstaje on w drodze naturalnej  fermentacji na bazie czarnej lub zielonej herbaty, cukru i grzybka herbacianego, który jest kulturą mikroorganizmów: dobrych bakterii i drożdży. To one sprawiają, że herbata fermentuje, zużywając cukry i przetwarzając je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz  prozdrowotne właściwości!

Naturalna, niefiltrowana i niepasteryzowana kombucha zawiera moc probiotyków , które pomagają w utrzymaniu zdrowej floty bakteryjnej w jelitach. Fermentowana herbata jest także bogata w polifenole, witaminę C i kwasy organiczne. To dlatego regularne picie tej kiszonki wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Kombucha to także produkt żywy, bo zawarte w niej mikroorganizmy nieustannie pracują - dlatego płyn bąbelkuje i delikatnie gazuje. Szampański efekt dodaje kombuchy atrakcyjności, bo dzięki temu stanowi ona smaczną, naturalną alternatywę dla napojów gazowanych czy musującego alkoholu. Kombucha z Zakwasowni Rodziny Sadowskich, dzięki eleganckim etykietom ze złotymi napisami, nadaje się idealnie na prezent lub może zastąpić przynoszoną na spotkanie butelkę wina.

Przed otwarciem dobrze jest schłodzić napój w lodówce. Nie należy także potrząsać butelką, chyba, że zależy Ci na wystrzałowym efekcie trunku!

Kombucha truskawkowa to fermentowany napar z zielonej herbaty, którego smak został wzbogacony syropem z truskawek. Delikatnie musująca, trochę kwaskowata, lekko słodka -  doskonale orzeźwia i pysznie smakuje.

Różane kombuche :

  • Kombucha różana
  • Kombucha róża i miód
  • Kombucha mięta, róża, granat              

Powstają na bazie naparu z zielonej herbaty,  do której dodano wyciąg z płatków róż, miód oraz sok z granatu i wyciąg z mięty.

  • Kombucha cytryna i kurkuma jest intrygująco wytrawna i mocno soczysta.
  • Kombucha z hibiskusem powstaje na bazie czarnej herbaty, a wyciąg z hibiskusa nadaje jej kwiatowy aromat i głęboki kolor.
  • Kombucha imbirowa - energetyczna kiszonka z zielonej herbaty, która ma wyrazisty, lekko pikantny smak.
źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ