Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Andrzej Krótki: Jak...
Inter-Agri pokaże swoją...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Z życia branży
12 grudnia 2017
UOKiK zbadał w laboratoriach jakość masła
UOKiK zbadał w laboratoriach jakość masła. Mimo wysokiej ceny masło nie jest fałszowane tłuszczami roślinnymi....
Czytaj dalej
>>
12 grudnia 2017
Sektor spożywczy nie traktuje marketingu jako priorytetu
Firmy z sektora spożywczego nie traktują marketingu jako priorytetu i tną wydatki na promocję – mówi Jakub...
Czytaj dalej
>>
11 grudnia 2017
Największa inwestycja SM MLEKPOL na półmetku
Rok po wmurowaniu kamienia węgielnego, najnowocześniejsza w Polsce fabryka proszków mlecznych wchodzi w finalne...
Czytaj dalej
>>
08 grudnia 2017
7 proc. Polaków pije alkohol w sposób prowadzący do uzależnienia
Z danych Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych wynika, że około 7 proc. Polaków spożywa...
Czytaj dalej
>>
08 grudnia 2017
Cenny składnik soku pomarańczowego, o którym mogliście nie wiedzieć!
Beta-kryptoksantyna – warto zapamiętać tę niełatwą nazwę. To bowiem jeden z istotnych składników odżywczych,...
Czytaj dalej
>>
08 grudnia 2017
Dieta Europejczyków uboga w warzywa i owoce. Jak wypadają Polacy?
Wskazania odnośnie spożycia produktów z tej grupy różnią się jednak w poszczególnych państwach. Jak pokazują...
Czytaj dalej
>>
08 grudnia 2017
Podczas tegorocznej Świątecznej Zbiórki Żywności zebrano 776 ton jedzenia
Federacja Polskich Banków Żywności od ponad 20 lat organizuje Świąteczną Zbiórkę Żywności. W tym roku, w...
Czytaj dalej
>>
07 grudnia 2017
Co czwarty Polak jest otyły, a ponad połowa ma nadwagę
Co czwarty Polak jest otyły, a ponad połowa ma nadwagę. Według badań z 2016 roku Polacy są już w pierwszej...
Czytaj dalej
>>
06 grudnia 2017
Lokale ze zdrową żywnością stoją przed wyzwaniem utrzymania temperatury produktów
Polacy chętnie sięgają po zdrową żywność, co deklaruje już 2/3 z nas. Zmianie ulegać powinny wkrótce też...
Czytaj dalej
>>
04 grudnia 2017
Quo vadis branżo spożywcza?
12 grudnia 2011 roku weszło w życie rozporządzenie 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat...
Czytaj dalej
>>
04 grudnia 2017
ZPPP Browary Polskie opublikował stanowisko ws ograniczenia reklam piwa
Związek Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego w Polsce - Browary Polskie wyraża sprzeciw wobec propozycji dalszego...
Czytaj dalej
>>
01 grudnia 2017
PINTA rozpoczyna budowę browaru
W przyszłym tygodniu, na Mikołajki, PINTA rozpoczyna budowę własnego browaru w gminie Radziechowy-Wieprz koło...
Czytaj dalej
>>
01 grudnia 2017
Polacy coraz częściej sięgają po super foods i zdrową żywność
Rynek zdrowej żywności choć rozwija się w Polsce dynamicznie, to wciąż stanowi tylko ułamek procenta rynku...
Czytaj dalej
>>
30 listopada 2017
Porzucą GMO, dostaną PLN
Polskie gospodarstwa mogą jeszcze przez ponad rok karmić zwierzęta żywnością zawierającą GMO. Mimo to...
Czytaj dalej
>>
30 listopada 2017
Tylko 5% Polaków wie, że każdego dnia trzeba spożywać co najmniej pięć porcji warzyw i owoców
Jak wynika z badania[1] przeprowadzonego na potrzeby kampanii „Warzywa i owoce – na szczęście!”, jedynie 5%...
Czytaj dalej
>>
23 listopada 2017
O zdrowym odżywianiu wiemy coraz więcej – dlaczego nie stosujemy tej wiedzy w praktyce?
Dzięki akcjom edukacyjnym, takim jak „5 porcji warzyw, owoców lub soku”, której VI edycja właśnie się...
Czytaj dalej
>>
23 listopada 2017
Carlsberg Polska wydał swój pierwszy Raport Zrównoważonego Rozwoju
Redukcja zużycia energii elektrycznej na poziomie 40 proc. rocznie w Browarze Kasztelan, dotarcie do 3,5 mln osób z...
Czytaj dalej
>>
21 listopada 2017
Technologie uzdatniania wody używanej w przemyśle spożywczym
Właściwa eksploatacja urządzeń technologicznych wymaga zwrócenia szczególnej uwagi na problemy związane ze...
Czytaj dalej
>>
21 listopada 2017
Mleko (nie) zawsze jest białe, czyli o tym jak białka zmieniają barwę mleka
Jogurt w porównaniu do mleka, z którego został wytworzony, ma o 16% większą wartość indeksu oddalenia od bieli....
Czytaj dalej
>>
20 listopada 2017
Odpowiedź ZP Polskiej Rady Winiarstwa na decyzję Ministerstwa Rozwoju i Ministerstwa Finansów ws. likwidacji banderol
Część środowiska winiarskiego, która aktywnie działa w kierunku zniesienia obowiązku banderolowania, postuluje o...
Czytaj dalej
>>
<<
1
161
162
163
164
165
166
167
168
169
250
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ