Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Andrzej Krótki: Jak...
Inter-Agri pokaże swoją...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Z życia branży
30 października 2017
Żywność funkcjonalna: chwilowa moda czy przyszłość całej branży spożywczej?
W Europie, w 2016 r. wartość rynku żywności funkcjonalnej sięgnęła wg KPMG 117 mld EUR, w Polsce zaś – 3,7...
Czytaj dalej
>>
27 października 2017
Mleczarnia Spomlek rozpoczęła produkcję izolatów białek serwatkowych WPI 95
Mleczarnia Spomlek rozpoczęła produkcję izolatów białek serwatkowych WPI 95. Jest to nowy trend, który w Polsce...
Czytaj dalej
>>
26 października 2017
Podsumowanie Targów SyMas/Maintenance
Ponad 100 innowacji targowych, nowa strefa tematyczna „Przemysł 4.0”, rewolucyjne podejście do procesów...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Mistrzowie kuchni zapraszają na święto makaronu
W środę 25 października obchodzony będzie Światowy Dzień Makaronu. Do wspólnego świętowania z makaronem...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Całość jest „WOW”
– Tego nikt w Polsce wcześniej nie wykonywał, więc nie można było po prostu zapytać: „jak to się robi?”. O...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Wyjątkowy cydr na 700-lecie
W roku 700-lecia Lublina Cydr Lubelski jeszcze mocniej zacieśnił współpracę z miastem. Odkrywanie DNA Lublina -...
Czytaj dalej
>>
24 października 2017
Jaką kawę lubimy?
Mielona kawa z mlekiem w kubku, którą pijemy dla wyjątkowego smaku - to najczęstszy wybór Polaków. Do takiego...
Czytaj dalej
>>
20 października 2017
Na obiad...sok?
Polacy są europejskim liderem spożycia soków warzywnych, jak pokazuje raport Europejskiego Stowarzyszenia Soków...
Czytaj dalej
>>
19 października 2017
Gdzie szukać witaminy C?
Witamina C – myślimy o niej ciepło, gdy na dworze robi się zimniej, czyli w okresie jesienno-zimowego sezonu...
Czytaj dalej
>>
19 października 2017
Resort zdrowia planuje ograniczyć reklamę piwa. Według ekspertów nie zmniejszy to konsumpcji alkoholu
Wśród propozycji Ministerstwa Zdrowia jest m.in. ograniczenie emisji reklam piwa i zaostrzenie zakazów dotyczących...
Czytaj dalej
>>
19 października 2017
Polakom nie straszne mity żywieniowe. Rośnie spożycie soków i musów, zmienia się też ich postrzeganie
Najnowsze badania pokazują, że pijemy coraz więcej soków, zarówno owocowych jak i warzywnych, a także jemy...
Czytaj dalej
>>
18 października 2017
Deklarujemy, że chcemy się odżywiać zdrowo, jednak kupujemy to, co znamy z reklam
Organizatorzy ogólnopolskiej akcji FoodRentgen sprawdzili jaka jest świadomość Polaków dotycząca zdrowego...
Czytaj dalej
>>
18 października 2017
Co roku w Polsce marnuje się 9 mln ton żywności
Na świecie marnuje się rocznie około 1/3 wyprodukowanej żywności, czyli nawet 2 mld ton. W Polsce co roku do...
Czytaj dalej
>>
17 października 2017
Polskie produkty coraz bardziej popularne. Co jest hitem eksportowym?
W coraz większym stopniu polscy konsumenci doceniają krajową żywność. Najchętniej wybierają rodzime produkty...
Czytaj dalej
>>
16 października 2017
Na zagranicznych rynkach konkurujemy ceną. Brakuje strategii i marki parasolowej
Polska żywność ma szansę odnieść sukces za granicą, ale niezbędna jest odpowiednia strategia. Podstawą...
Czytaj dalej
>>
16 października 2017
Maspex kupił producenta wody mineralnej w Bułgarii
Maspex zrealizował 19 przejęcie w swojej historii - sfinalizował zakup spółki Aquarex AD, a co za tym idzie...
Czytaj dalej
>>
16 października 2017
Dzisiaj jest Światowy Dzień Żywności
16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności. Z tej okazji w Polsce odbywa się wiele wydarzeń,...
Czytaj dalej
>>
16 października 2017
6 rzeczy o winobraniu, które miłośnik wina powinien wiedzieć
Winobranie to ważny moment dla każdego winiarza, ale również dla wszystkich miłośników wina.
Czytaj dalej
>>
16 października 2017
Cena masła sztucznie zawyżona? UOKiK sprawdza
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów kontroluje sieci handlowe i sprawdza, czy sztucznie nie zawyżały cen...
Czytaj dalej
>>
13 października 2017
Polak zjada co miesiąc ponad kilogram cukru
Jedna, dwie łyżeczki cukru do kawy czy herbaty to wydaje się mało. Ile cukru rzeczywiście jemy? Przeciętny Polak...
Czytaj dalej
>>
<<
1
163
164
165
166
167
168
169
170
171
250
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ