Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Andrzej Krótki: Jak...
Inter-Agri pokaże swoją...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Z życia branży
20 listopada 2017
Potrafimy warzyć piwne specjalności
Duże browary reagują na zmiany na rynku i dostosowują się do klienta, który coraz częściej poszukuje nowych...
Czytaj dalej
>>
17 listopada 2017
Woda biologicznie stabilna
Przy dzisiejszym rozwoju techniki istnieje wiele metod uzdatniania i dezynfekcji wody, dzięki którym osiąga ona...
Czytaj dalej
>>
14 listopada 2017
Produkt spożywczy wysokiej jakości – co to oznacza?
– W przypadku żywności pojęcie jakości jest wieloznaczne. Kiedy kupujemy np. samochód, to jest oczywiste, że...
Czytaj dalej
>>
14 listopada 2017
Jesienią warto docenić polskie warzywa i owoce
Jesienią czujemy się osłabieni, rozdrażnieni i apatyczni. By wspomóc nasz układ odpornościowy i pozostać...
Czytaj dalej
>>
13 listopada 2017
Nasza świadomość wzrasta. Pijemy więcej soków
Soki mają wartość odżywczą zbliżoną do warzyw i owoców, z których zostały zrobione. Szklanka soku dziennie to...
Czytaj dalej
>>
10 listopada 2017
Przyszłość należy do konsumentów, którzy dokonują świadomych wyborów i w ten sposób zmieniają rzeczywistość
Większość Polaków uważa się za odpowiedzialnych konsumentów – wynika z badania przeprowadzonego przez Maison...
Czytaj dalej
>>
10 listopada 2017
Hodowane na ściekach. Wykorzystanie ścieków mleczarskich w produkcji biomasy mikroglonów olejowych na cele biopaliwowe
Perspektywicznym źródłem biomasy i alternatywą dla typowych roślin energetycznych mogą okazać się mikroglony....
Czytaj dalej
>>
10 listopada 2017
Nowe linie = nowe możliwości. Wawel rozbudował zakład
W lipcu zakończyła się rozbudowa zakładu Wawelu w Dobczycach. Nowe inwestycje pozwoliły zwiększyć wydajność o...
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2017
Weźmy sprawy w swoje ręce!
– Na rynku funkcjonują, ba mają się całkiem dobrze, produkty, które trudno nazwać piwem. Są to żółte,...
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2017
Mija 170 lat od założenia Browaru Carlsberg
W piątek, 10 listopada minie 170 lat, odkąd J.C. Jacobsen założył Browar Carlsberg. W swoim browarze i...
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2017
Branża winiarska podsumowała sezon letni
Polacy niewątpliwie kochają „bąbelki”. Członkowie Związku Pracodawców Polska Rada Winiarstwa twierdzą...
Czytaj dalej
>>
09 listopada 2017
Polska tradycja bogata chlebem
jest najbardziej popularnym składnikiem diety w naszym kręgu kulturowym. Jest on tak ważnym elementem naszej...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
71% Polaków twierdzi, że kiedy byli dziećmi, owoce i warzywa były smaczniejsze
Jesień to rozpoczęcie sezonu na jabłka – to właśnie w tym okresie są one zbierane i najchętniej kupowane. Dla...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
Śniadanie na dobry dzień
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, jego pozytywne rezultaty odczuwamy cały dzień. W dłuższej...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
Innowacja na rynku piw rzemieślniczych – dodatek lupuliny
Chociaż piwo z dodatkiem chmielu warzy się od 4 tys. lat, to okazuje się, że w tym uświęconym tradycją związku...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
Dietetyczne słodycze – czy coś takiego w ogóle istnieje?
Przekładany kremem śmietanowy tort na bazie masła oraz tłustego mleka i na dodatek suto nasączony alkoholem to...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
Polacy piją coraz więcej soków, ale...
Spożycie soków i przecierów owocowo-warzywnych w Polsce rośnie. Jednak na tle państw zachodnioeuropejskich wciąż...
Czytaj dalej
>>
08 listopada 2017
8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania
Z okazji Dnia Zdrowego Śniadania warto przypomnieć, jak ważną rolę pełni ono w codziennej diecie oraz co powinno...
Czytaj dalej
>>
03 listopada 2017
Nowe Prawo wodne - Czy oznacza wydatki dla przemysłu spożywczego?
Wejście w życie nowego Prawa wodnego 1 stycznia 2018 r. jest już przesądzone. wbrew pozorom nowe regulacje wpłyną...
Czytaj dalej
>>
31 października 2017
Jemy mniej chleba, bo jest gorszej jakości?
Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że w ciągu ostatnich lat spada spożycie pieczywa w Polsce. W...
Czytaj dalej
>>
<<
1
162
163
164
165
166
167
168
169
170
250
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ