Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Andrzej Krótki: Jak...
Inter-Agri pokaże swoją...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Trendy żywnościowe
16 października 2019
Pokazujemy, że roślinne posiłki są nie tylko odżywcze, ale przede wszystkim pełne smaku – wywiad z Katarzyną Gębalą, współzałożycielką marki Polsoja
Kiedy ponad 25 lat temu rozkręcała manufakturę tofu, w Polsce jeszcze mało kto słyszał o diecie roślinnej. Jej...
Czytaj dalej
>>
10 października 2019
Jakość mięsa najgorsza od lat – Polacy stracili zaufanie
Zgodnie z najnowszymi badaniami[1] rynek spożywczy i gastronomiczny zmienia się w zaskakującym tempie. Wegetarianizm...
Czytaj dalej
>>
09 października 2019
Amerykańska sieć barów sałatkowych zamienia wołowinę na mięso roślinne, żeby dbać o środowisko
Just salad, amerykańska sieć barów sałatkowych, zastąpiła właśnie wołowinę roślinnym zamiennikiem firmy...
Czytaj dalej
>>
07 października 2019
Jak Polacy jedzą słodycze?
Jesień to niekwestionowany sezon czekoladowych słodkości – dłuższe wieczory i powrót do codziennych...
Czytaj dalej
>>
07 października 2019
Europa jest liderem na rynku ekologicznym
Według danych Mintel, w ciągu ostatnich 10 lat całkowita liczba nowych produktów spożywczych i napojów...
Czytaj dalej
>>
03 października 2019
Jak zdrowo przejść na wegetarianizm?
Wegetarianizm niesie ze sobą wiele korzyści dla zdrowia. Kluczem do sukcesu są przede wszystkim umiejętnie...
Czytaj dalej
>>
03 października 2019
Dieta powinna być bogata w superfoods
Dietetyk kliniczny Hanna Stolińska-Fiedorowicz tłumaczy, że superfoods to takie produkty, które w małej...
Czytaj dalej
>>
01 października 2019
Starbucks podsumowuje lato
Obecny w niemalże każdym kraju Europy i na świecie – Starbucks – od 10 lat kształtuje proekologiczne nawyki...
Czytaj dalej
>>
27 września 2019
Lody można sprzedawać cały rok!
Jesień to dla większości lodziarni początek martwego sezonu. Ale nie wszystkie lokale świecą wtedy pustkami....
Czytaj dalej
>>
27 września 2019
Nie rezygnuj z witamin jesienią! VIII edycja programu „5 porcji warzyw, owoców lub soku” na finiszu, a wyzwanie owocowo-warzywne nadal trwa!
Dobiega końca kolejna edycja programu „5 porcji warzyw owoców lub soku”. Już po raz ósmy jej organizatorzy,...
Czytaj dalej
>>
24 września 2019
Zamień kanapkę na muffinkę, czyli bentō po polsku
Przynoszenie drugiego śniadania do szkoły lub do pracy już dawno przestało być passé. Wszystko za sprawą...
Czytaj dalej
>>
24 września 2019
Rzecz o masłach orzechowych i klarowanym oraz kawie kuloodpornej
Wprawdzie masło orzechowe ma swoje święto w USA i Holandii tylko raz -24 stycznia, a „poprawiny” 1 marca, gdy...
Czytaj dalej
>>
18 września 2019
Tomasz Kępa, Mixit: Widzimy spore zainteresowanie kategorią liofilizowanych owoców
Konsument jest coraz bardziej świadomy tego co je, a mieszanki musli, kasz, liofilizowanych owoców czy bakalii...
Czytaj dalej
>>
18 września 2019
Mintel: Peganizm – dieta okrzyknięta najmodniejszym trendem na 2019 rok
Peganizm (dieta pegańska) w jest połączeniem najlepszych cech diety paleo i diety wegańskiej, tworząc łatwiejszą...
Czytaj dalej
>>
17 września 2019
Ulubieńcem jest jabłko, zaś w kuchni króluje ziemniak - po jakie owoce i warzywa najchętniej sięgają Polacy, a bez których nie wyobrażają sobie gotowania?
Z badania przeprowadzonego w ramach III edycji kampanii „Warzywa i owoce – na szczęście!” wynika, że niemal...
Czytaj dalej
>>
06 września 2019
Tradycyjna polska kuchnia wciąż króluje na naszych talerzach – najnowsze trendy w raporcie „Polska na Talerzu 2019”
Aż 93% Polaków w ciągu ostatnich 6 miesięcy odwiedziło lokale gastronomiczne. Chętnie jadamy poza domem,...
Czytaj dalej
>>
29 sierpnia 2019
Jakość, skład, smak – co wkładasz do swojego koszyka?
Wkładanie do sklepowego koszyka wszystkiego, na co przyjdzie nam ochota, bywa kuszące. Aby więc temu zapobiegać,...
Czytaj dalej
>>
27 sierpnia 2019
Za co lubimy mrożone jogurty?
Mrożone jogurty wywodzą się z Ameryki i tam cieszą się ogromnym powodzeniem. Szybko stały się także jedną z...
Czytaj dalej
>>
22 sierpnia 2019
Zielone koktajle, czyli domowe sposoby na urozmaicenie diety małych i dużych
Bomba witaminowa, szerokie zastosowanie od metod przemycania warzyw w diecie najmłodszych, przez wzbogacanie diety...
Czytaj dalej
>>
21 sierpnia 2019
Za co najbardziej kochamy pizzę? [TOP 10 POWODÓW]
Margherita, Pepperoni, Hawajska… już same nazwy wystarczą, żeby poczuć się głodnym! Pizza to nasze ulubione...
Czytaj dalej
>>
<<
1
31
32
33
34
35
36
37
38
39
43
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ