Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Andrzej Krótki: Jak...
Inter-Agri pokaże swoją...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Trendy żywnościowe
19 lutego 2019
Eko bardziej dostępne dla mieszkańców województwa łódzkiego
Czterech rolników pochodzących z regionu województwa łódzkiego bierze udział w projektach grantowych mających na...
Czytaj dalej
>>
15 lutego 2019
Znaczenie kwasów tłuszczowych w naszej diecie
Tłuszcz – słowo, na którego dźwięk przechodzą nas dreszcze. Kojarzymy je głównie z żywnością niezdrową i...
Czytaj dalej
>>
15 lutego 2019
Produkty ekologiczne z ekologicznego rolnictwa
Coraz bardziej modna i poszukiwana. Żywność ekologiczna – produkowana metodami rolnictwa ekologicznego, a więc w...
Czytaj dalej
>>
13 lutego 2019
Nielsen: Czym jest healthy 2.0?
Można zauważyć, że trend healthy rozwija się i samo mówienie o tym, że produkt nie zawiera wybranych...
Czytaj dalej
>>
13 lutego 2019
Polacy coraz bardziej świadomie robią zakupy spożywcze
Polacy coraz większą uwagę zwracają na skład i pochodzenie produktu. Wielu konsumentom bliska staje się idea...
Czytaj dalej
>>
05 lutego 2019
Producenci dbają o jakość polskiej żywności, a konsumenci to doceniają
Odpowiedzialna produkcja żywności ma trzy wymiary: środowiskowy, prawny i komercyjny. Musimy wytwarzać więcej...
Czytaj dalej
>>
01 lutego 2019
200 aktywnych składników zamkniętych w jednej butelce
Według starożytnych Egipcjan aloes dodawał nie tylko urody i zdrowia, ale także zapewniał nieśmiertelność....
Czytaj dalej
>>
30 stycznia 2019
Nowa Piramida Zdrowego Żywienia i Stylu Życia Dzieci i Młodzieży
Nieprawidłowe żywienie, zbyt niska konsumpcja warzyw i owoców oraz niedostosowanie diety do potrzeb organizmu – to...
Czytaj dalej
>>
28 stycznia 2019
Rynek żywności ekologicznej w kryzysie
W Niemczech żywność ekologiczna odpowiada za mniej więcej 10 proc., w Danii – ok. 20 proc. Sprzedaży. W Polsce...
Czytaj dalej
>>
23 stycznia 2019
Zdrowa żywność rośnie w siłę
Agencja badawcza Nielsen od kliku lat zauważa wzrost trendu healthy. Coraz większa popularność trendu...
Czytaj dalej
>>
21 stycznia 2019
SEKO: świadomość konsumencka w zakresie zdrowego odżywiania wzrasta
Zakaz handlu w niedzielę, rozwój marek własnych sieci handlowych i coraz większa świadomość konsumencka w...
Czytaj dalej
>>
14 stycznia 2019
Chcemy kupować zdrową żywność ze sprawdzonych źródeł
Już 40% mieszkańców Polski deklaruje, że przynajmniej raz w tygodniu kupuje produkt, który określa jako zdrową...
Czytaj dalej
>>
07 stycznia 2019
NIK o nadzorze nad stosowaniem dodatków do żywności
Ponad 2 kg - tyle przeciętny konsument spożywa w ciągu roku dodatków do żywności oznaczonych różnego rodzaju...
Czytaj dalej
>>
14 grudnia 2018
Konsumenci coraz częściej szukają mięs o zdrowszym składzie
Wieprzowina i drób to wciąż dominujące gatunki mięsa na polskim rynku. Ich spożycie jest stabilne. Eksperci...
Czytaj dalej
>>
11 grudnia 2018
Jak będziemy jedli w 2019 roku? Poznaj 9 najważniejszych trendów
Kuchnia wegańska, soczyste steki, orientalne smaki, a może swojskie pierogi? Choć 2019 dopiero przed nami,...
Czytaj dalej
>>
07 grudnia 2018
W Europie rośnie popularność żywności wegańskiej i wegetariańskiej
Z danych Europejskiego Związku Wegetarian wynika, że w krajach Unii Europejskiej jest coraz więcej wegetarian...
Czytaj dalej
>>
23 listopada 2018
DayUp Wake&Joy, czyli nowy pomysł na zdrowe i sycące śniadanie
Arteta – innowator na rynku zdrowej żywności znów zaskakuje, wprowadzając nowość do oferty marki DayUp....
Czytaj dalej
>>
15 listopada 2018
Jogurt z prosa? Innowacyjny produkt studentów
Na półkach sklepowych i w menu restauracji pojawia się coraz więcej roślinnych produktów i dań. Trendy na rynku...
Czytaj dalej
>>
29 października 2018
W ostatnich latach zapanowała prawdziwa moda na warzywne soki i kiszonki
Blogerzy oraz znani szefowie kuchni coraz częściej stawiają na lokalność, wynosząc na piedestał nasze polskie...
Czytaj dalej
>>
19 października 2018
Jak jeść zdrowo między posiłkami?
Zdrowa przekąska to sposób na pełnowartościowy posiłek w ciągu dnia. Niezależnie od tego, czy chodzisz do...
Czytaj dalej
>>
<<
1
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ