Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Gospodarka wodno-ściekowa
Polecane artykuły
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Doskonalenie w DNA browaru
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
WEBINARIUM BMP: Smak zmian. Browar a nowe trendy
Polecane artykuły
Webinarium: Smak zmian....
PROGRAM
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
XVII Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Artykuły z czasopisma
28 lutego 2024
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA PRODUKCJA I KONSUMPCJA
Przetwórstwo żywności generuje ogromne ilości odpadów, powodując zanieczyszczenie gleby, wody i...
Czytaj dalej
>>
04 grudnia 2023
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do konkurencji?
Większość produktów na rynku jest w dużym stopniu podobna do tego, co proponuje konkurencja. Jak...
Czytaj dalej
>>
16 października 2023
Jak „uczyć” drożdże procesów fermentacji?
Drożdże istotnie wpływają na procesy fermentacyjne, a także na charakter produkowanych piw. W ostatnich latach...
Czytaj dalej
>>
13 października 2023
Doskonalenie w DNA browaru
– Dzisiejsze realia rynkowe sprawiają, że zwiększanie efektywności czy optymalizacja procesów są...
Czytaj dalej
>>
19 czerwca 2023
Na drodze do normalizacji reklamy alkoholu w social mediach
Obok kwestii sprzedaży alkoholu za pośrednictwem serwisów i stron internetowych to właśnie reklama alkoholu...
Czytaj dalej
>>
12 czerwca 2023
KWAS MLEKOWY - dlaczego stale rośnie jego zapotrzebowanie?
Zapotrzebowanie na kwas mlekowy w przemyśle jest obecnie bardzo duże, o czym świadczy światowa wartość rynkowa...
Czytaj dalej
>>
01 czerwca 2023
OBAWY ŚWIERSZCZA FILIPA - O zastosowaniu owadów w produkcji żywności
Szok i niedowierzanie oraz grafiki przedstawiające pszczółkę Maję zatroskaną losem świerszcza Filipa to...
Czytaj dalej
>>
08 maja 2023
NAPOJE ROŚLINNE - silny trend w branży spożywczej
Pandemia COVID-19 przyśpieszyła rozwój niektórych trendów żywieniowych wśród...
Czytaj dalej
>>
04 maja 2023
Smart Quality Control - od kontroli produktu do kontroli procesu
Kiedy system kontroli jakości bazujący na kontroli produktu jest właściwie wdrożony i działa na wysokim poziomie...
Czytaj dalej
>>
19 kwietnia 2023
Mikrobiologiczna produkcja kwasu mlekowego z materiałów odpadowych
Kwas mlekowy jest często wykorzystywany nie tylko w przemyśle spożywczym, ale i kosmetycznym czy farmaceutycznym....
Czytaj dalej
>>
07 kwietnia 2023
Drugie życie wychmielin browarniczych
W dobie wdrażania gospodarki obiegu zamkniętego i w związku z ciągłą produkcją odpadów przez browary...
Czytaj dalej
>>
06 kwietnia 2023
Czy nowe prawo zrewolucjonizuje rynek opakowań?
30 listopada 2022 r. Komisja Europejska opublikowała projekt rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) o...
Czytaj dalej
>>
22 marca 2023
Zmiany w podatku akcyzowym w 2023 roku
Rok 2023 nie zaczął się najlepiej z perspektywy producentów napojów alkoholowych. Wydawałoby się,...
Czytaj dalej
>>
09 lutego 2023
ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ A ZYSK - Czy to się wyklucza?
Przewiduje się, że do 2050 roku liczba ludności na świecie wzrośnie do ponad 9 miliardów. Organizacja...
Czytaj dalej
>>
02 lutego 2023
Komunikacja bezprzewodowa w przemyśle spożywczym
W każdym procesie, który ma miejsce w przemyśle spożywczym, dużą wagę przywiązuje się do wymagań...
Czytaj dalej
>>
28 grudnia 2022
Tradycyjne rzemiosło
Położony w Wielkopolsce Browar Bojanowo to architektoniczna perełka. Zakład, założony przez Heinricha Heckego w...
Czytaj dalej
>>
23 grudnia 2022
ZASTOSOWANIE ODPADÓW OWOCOWO-WARZYWNYCH w przemyśle spożywczym
Przetwórstwo owocowo-warzywne jest jednym z najbardziej rozwiniętych sektorów przemysłu spożywczego w...
Czytaj dalej
>>
13 grudnia 2022
STRATEGIE GOSPODARKI CYRKULARNEJ
Wiedza na temat składu produktów spożywczych to główny czynnik wpływający na preferencje...
Czytaj dalej
>>
09 grudnia 2022
Piwo ekologiczne w Polsce okiem Inspektora
Do niedawna większość piw ekologicznych dostępnych w Polsce stanowiły te zagraniczne. W ciągu ostatnich lat na...
Czytaj dalej
>>
14 listopada 2022
Bakterie fermentacji mlekowej w produkcji piwa
Bakterie fermentacji mlekowej towarzyszą browarnikom od stuleci. Te mikroorganizmy potrafią być utrapieniem w...
Czytaj dalej
>>
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
16
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ