Energetyka
Spożywcza
Surowce
Chemia
Pompy
Farmacja
Wod-kan
Kosmetyki
Wyszukaj
Nawigacja
Strona główna
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Konferencje
Czasopismo
Aplikacja BMP
Zaloguj się
Partner serwisu
Temat numeru
Fabryka Przyszłości – NOWOCZESNE UR
Polecane artykuły
Czujniki VEGA monitorują poziom w procesie...
Cyberbezpieczeństwo maszyn w przemyśle...
12. cel zrównoważonego rozwoju ODPOWIEDZIALNA...
Jak sprzedawać produkty bardzo podobne do...
Spis treści
Zobacz numer
Zamów numer
Inne czasopisma
Kierunek Energetyka
Kierunek Spożywczy
Kierunek Surowce
Kierunek Chemia
Kierunek Pompy
Kierunek Farmacja
Kierunek Wod-Kan
Skorzystaj z platformy B2B
Umów spotkanie biznesowe podczas konferencji
Najbliższa konferencja
II Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym
Polecane artykuły
Andrzej Krótki: Jak...
Inter-Agri pokaże swoją...
Zapisz się
Dowiedz się więcej
Kolejne konferencje
Kongres Opakowań i Recyklingu - wyzwania rynku wobec zmian prawa, systemu kaucyjnego i ROP
Partner serwisu
Aktualności
Alkohole
Mleko
Przetwórstwo
UR
Woda i ścieki
Bezpieczny produkt
Reklama
Media plan
Mięso
05 lutego 2024
Kilkadziesiąt milionów złotych na inwestycję firmy z Podlasia. „To nie tylko zwiększenie skali produkcji”
Firma Skłodowscy, producent wysokiej jakości burgerów wołowych, ogłasza rozbudowę swojego zakładu...
Czytaj dalej
>>
30 stycznia 2024
Skłodowscy kierują wzrok ku nowym rynkom eksportowym w 2024 roku
Skłodowscy Sp. z o.o., producent wysokiej jakości mrożonych burgerów wołowych, stawia przed sobą ambitne...
Czytaj dalej
>>
26 stycznia 2024
3 sprawdzone pomysły na imprezowe przekąski
Każda pani domu ma swój sprawdzony imprezowy hit, który zawsze zachwyca gości. Firma Dobrowolscy...
Czytaj dalej
>>
26 stycznia 2024
Ważne zmiany dla eksporterów towarów do Wielkiej Brytanii. Pojawią się nowe obowiązki i kontrole
Od 31 stycznia br. zmienią się zasady i wymogi dotyczące towarów wwożonych na brytyjski rynek, w przypadku...
Czytaj dalej
>>
22 stycznia 2024
Tradycje smakowe oraz trendy na rynku wędlin i mięs w 2024 roku
Od kilku lat na polskim rynku nasiliło się zjawisko patriotyzmu konsumenckiego. Polacy – jako świadomi...
Czytaj dalej
>>
18 stycznia 2024
Rolnicze rewolucje: Perspektywy hodowli zwierząt rolnych do 2032 roku
Prognozy Komisji Europejskiej wskazują, że w najbliższych latach większość producentów mięsa czerwonego...
Czytaj dalej
>>
15 stycznia 2024
Rewolucja w produkcji mięsa. Fiński startup przetwarza kości kurczaków i ości ryb na pożywną pastę
Wielki problem z marnotrawstwem żywności może znaleźć swoje rozwiązanie dzięki innowacyjnemu podejściu...
Czytaj dalej
>>
09 stycznia 2024
Zacznij rok z Doliną Dobra – wysokobiałkowe parówki dostępne w sklepach Biedronka i Netto
W styczniu na sklepowych półkach popularnych sieci pojawił się kultowy produkt Doliny Dobra, marki...
Czytaj dalej
>>
02 stycznia 2024
Na wypłaty z tytułu ekoschematów rolnicy będą musieli poczekać dłużej
Od początku grudnia trwa wypłacanie rolnikom końcowej części dopłat bezpośrednich. Jednak na płatności z...
Czytaj dalej
>>
28 grudnia 2023
Mięso komórkowe może się stać realną alternatywą dla tego pochodzącego z uboju. Za rozwojem technologii musi też podążyć prawo
Alternatywne dla uboju źródła pozyskiwania mięsa, takie jak namnażanie komórek...
Czytaj dalej
>>
21 grudnia 2023
Specjalne etykiety mogłyby zniechęcać konsumentów do kupowania mięsa
Badanie przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu w Durham pokazuje, że umieszczenie ostrzeżeń na...
Czytaj dalej
>>
11 grudnia 2023
Odpowiedzialne zakupy na wigilijny stół
Święta nadchodzą wielkimi krokami, a wraz z nimi jeden z najważniejszych wieczorów w roku – Wigilia....
Czytaj dalej
>>
06 grudnia 2023
Paszportyzacja polskiej żywności – krok w cyfrową przyszłość sektora rolno-spożywczego
W dniu 30 listopada 2023 roku Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zakończył pilotażowy projekt Paszportyzacja...
Czytaj dalej
>>
05 grudnia 2023
Coraz więcej Polaków sięga po roślinne zamienniki mięsa i nabiału
Rolnictwo i produkcja żywności, zwłaszcza mięsa, mocno się przyczyniają do zmian klimatu i degradacji...
Czytaj dalej
>>
30 listopada 2023
Przepis na pieczony schab na święta Bożego Narodzenia
Przygotuj świeży kawałek schabu, olej, sól, cukier, czosnek, sok z cytryny, majeranek, cząber, zioła...
Czytaj dalej
>>
28 listopada 2023
Branża mięsna w Polsce – sytuacja bieżąca i perspektywy – raport Banku Pekao
Otoczenie rynkowe całego łańcucha produkcji mięsa jest trudniejsze niż w ubiegłym roku, na co wpływ ma podaż...
Czytaj dalej
>>
27 listopada 2023
Zwiększenie limitu w ramach RHD
W dzisiejszym dynamicznym świecie, polski rynek spożywczy kształtuje się pod wpływem różnorodnych...
Czytaj dalej
>>
12 października 2023
Nowe przepisy UE ograniczają azotany i azotyny w żywności
Unia Europejska zdecydowała się obniżyć dopuszczalne poziomy azotanów i azotynów w żywności. To...
Czytaj dalej
>>
18 maja 2023
Wołowina długo dojrzewająca Sokołów z nagrodą Chefs Choice Polska
Wołowina długo dojrzewająca, sezonowana na sucho firmy Sokołów otrzymała prestiżową nagrodę Chefs Choice...
Czytaj dalej
>>
27 marca 2023
Odkryj smak Wielkanocy na nowo!
Choć w wielkanocnym menu zazwyczaj królują tradycyjne dania, to coraz częściej szukamy ...
Czytaj dalej
>>
<<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
>>
Czasopismo
Konferencje
Aplikacja
Newsletter
Facebook
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z
Polityką Plików Cookies.
OK, AKCEPTUJĘ